Hardloopvereniging

De Dijkrunners

 

Welkom
Nieuws
Agenda
Bestuur
   Voorstellen
   Verslagen
   Clubcommissies 
   Privacy beleid
Trainers
   Voorstellen
   Trainingen
Dijkrunnerverhalen
   Verhalen
Hardloopcursus
Dijkrunners Loopdag
   5 en 10 km
   Kidsrun
   Sponsor
Uitslagen
Contact

 

 

Hardloopvereniging De Dijkrunners Dodewaard

 

De Trainers

 

 

Erwin van der Voort (Hoofdtrainer Erwin@dijkrunners.nl)

                                         

Mijn naam is Erwin van de Voort, 39 jaar en werkzaam bij AgruniekRijnvallei in Wageningen.
Dijkrunner sinds: Weet ik niet precies. Ik ben begin jaren negentig een paar jaar lid geweest en nu ongeveer sinds 2006.
Dijkrunner trainer sinds: 2011 en hoofdtrainer sinds 2014, ik train voornamelijk de E groep.
Hardloopprestaties waar ik trots op ben: Ik loop regelmatig hard, doe ook aan schaatsen en fietsen (wielrennen en mountainbiken). Ik loop eigenlijk nooit wedstrijden, dus wat dat betreft heb ik ook niet echt een hardloopprestatie waar ik trots op ben.
Favoriet onderdeel tijdens de training: Vooral intensieve trainingen en fartlek vind ik leuk.
Mijn beste hardlooptip: Probeer blessures te voorkomen. Belangrijke punten die je hierbij gemakkelijk zelf kan regelen: Zorg voor goede schoenen en train niet te hard (luister naar je lichaam).
Waarom moet iedereen komen trainen bij de Dijkrunners? Het is een gezellige club waar onder deskundige begeleiding wordt getraind. En vooral: Samen lopen is leuker!

 

Jan Derk Romein (Janderk@dijkrunners.nl)

Mijn naam is Jan Derk, ik ben getrouwd met Gera en heb 2 kinderen. In mijn dagelijks leven werk ik al 35 jaar als bakker in een ambachtelijk bedrijf.
In 2009 heb ik de cursus assistenten cursus recreatieve loopgroepen van de atletiekunie gehaald. Ik heb geen vaste loopgroep maar ben inzetbaar bij alle loopgroepen.
Mijn actuele tijden halve marathon 104 min, 10km 47 min, 5km 22 min,
En de coopertest 2930 meter.
In 2011 heb ik het diploma sportmasseur gehaald.

 

Tonny Sopacua (Tonny@dijkrunners.nl)

Mijn naam is Tonny Sopacua, ik ben 41 jaar en kom uit Kesteren. In 2009 ben ik lid van de Dijkrunners geworden en in 2016 heb ik mijn trainerslicentie behaald. Ik geef voornamelijk training aan de AB-groep. Ik vind het leuk om de atleten te enthousiasmeren, te motiveren of om gezellig een praatje te maken.

 

Peter Vermeer (Peter@dijkrunners.nl)

Mijn naam is Peter Vermeer, ik ben 50 jaar en keurmeester van beroep.
Dijkrunner sinds 2006 en sinds 2016 heb ik ook mijn trainersdiploma.
Ik train voornamelijk de D-groep.
Hardloopprestatie waar ik trots op ben: Op de halve marathon in 1 uur en 57 minuten.
Favoriet onderdeel tijdens de training: Intensieve trainingen en heuveltraining.
Mijn beste hardlooptip: Luisteren naar je lichaam, die geeft aan wat je kunt, als je daar naar luistert blijf je het langst blessure vrij.
Waarom moet iedereen komen trainen bij de Dijkrunners? Hardloopvereniging de Dijkrunners is een gezellige club met trainers die het leuk vinden om trainingen voor je te verzorgen.
Als je samen loopt is dat gezelliger maar lopen doe je vooral voor je zelf. Bij een club lopen kan stimulerend werken maar je bepaald je eigen tempo, dus laat je niet gek maken door een ander die harder en verder kan of wil.

Tonnie Huibers (Tonnie@dijkrunners.nl)

Mijn naam is Tonnie Huibers, 62 jaar en werkzaam als projectleider bij de staalbouw. Ik ben al lid van de Dijkrunners sinds de oprichting in 1989. In 1997 heb ik mijn licentie voor hardlooptrainer behaald.
Ik train voornamelijk de A/B groep en mijn favoriete onderdeel tijdens de trainingen is de warming-up.
Hardloopprestaties waar ik trots op ben: Alle PR's.
Mijn beste hardlooptip: Loop met plezier.
Waarom moet iedereen komen trainen bij de Dijkrunners? Voor een stok achter de deur en omdat het heel gezellig is!

 

 

Christiaan de Lange (Christiaan@dijkrunners.nl)

Mijn naam is Christiaan de Lange, 59 jaar en werkzaam als administrateur.
Ik ben sinds 1995 lid van de Dijkrunners en sinds 2009 ben ik ook trainer, voornamelijk van de D-groep.
Hardloopprestatie waar ik trots op ben: Het lopen van "Burens Best" in Lienden, 21 kilometer in 1 uur, 51 minuten en 25 seconden.
Favoriete training: Korte pittige afstanden.
Mijn beste hardlooptip: Luister eerst naar je lichaam en dan pas naar de trainer.
Waarom moet iedereen komen trainen bij de Dijkrunners? Als je beter wilt gaan lopen moet je bij de Dijkrunners komen en het is nog gezellig ook!

 

Henk van de Voort (Henk@dijkrunners.nl)

 

Mijn naam is Henk van de Voort, geboren op 28 maart 1950.

Mijn werkzame leven heb ik erop zitten en geniet nu van mijn pensioen. Ik ben al lid van de Dijkrunners sinds de oprichting in 1989 en ben trainer sinds ik mijn trainerslicentie gehaald heb in 1995. Ik ben momenteel trainer van de leukste groep van de Dijkrunners, namelijk de C groep.

Mijn snelste tijden zijn: 5 km 17.55, 10 km 38.15, 7 heuvelen 1 uur en 10 sec,  Berg tot Berg race (23,2km) 1 uur 37 min. De leukste training om te geven vind ik de starterscursus.

 

 

Bert van Elst (Bert@dijkrunners.nl)

 

Ik ben Bert van Elst (geb. 1963) en sinds 1991 lid van de Dijkrunners. In 1994 werd ik benaderd door Pieter Key om trainer te worden bij de Dijkrunners. Ik starttte in 1994 met de opleiding Trainer Hardloop Groepen bij de KNAU, waarna het diploma op 7 april 1995 werd behaald. Inmiddels ben ik al bijna 25 jaar met veel plezier trainer. Bij de club heb ik alle groepen wel onder mijn hoede gehad van starters tot A-groep. Samen met mijn maatje Henk van de Voort de laatste jaren met name de C-groep.

Als allround sportman deed ik ook aan andere sporten zoals veld- en zaalvoetbal, wielrennen, wedstrijd vuurbuksschieten enz. Maar hardlopen is mijn passie. Bewegen is bovendien heel belangrijk voor iedereen. Tijden zijn niet belangrijk, je moet lol hebben in je sport. Iedereen presteert op zijn niveau en verdient respect.

Maar om toch niet achter te blijven nog even enkele getallen. Op de coopertest liep ik 3520 m, de 800 m liep ik in 2.15, de 3000 m in 10.10, 5000 m in 17.07, de 10 km in 37.40, de 15 km in 57.56 en tenslotte liep ik ook de marathon van Amsterdam in 3.57.10.

 

Harald Scheurwater (Harald@dijkrunners.nl)

Ik ben Harald, najaar 2017 ben ik bij de Dijkrunners gaan lopen in de groep AB. Per mei 2019 ben ik als trainer van groep D actief.

Ik ben getrouwd en vader van 3 kinderen en woon in Lienden. Sport en beweging is de rode draad in mijn leven. Ik hou van Wielrennen, MTB en hardlopen. Ik vind het leuk om mensen te motiveren en enthousiast te maken om in hun sport te groeien. Middellange tot lange afstanden zijn mijn persoonlijke favoriet. 

Mijn mooiste hardloopervaring en kippenvelmoment heb ik in september 2018 beleefd toen ik de Jungfrau marathon heb uitgelopen in 4:57.53.